STAGING/COACHING

Een muzikale hommage vol tijdloze klassiekers als Het dorp, Lieveling, Josefien en Moeder, ik wil bij de revue. Nummers waarmee Sonneveld grote bekendheid verwierf en die allemaal geschreven werden door zijn levenspartner en tekstschrijver Friso Wiegersma.

TELKENS WEER HET DORP

OpusOne - Regie: Chiara Re - Eindregie: Frans Mulder

CHEZ BROOD

Bos Theaterproducties - Regie: Victor Löw

Chez Brood gaat over Herman Brood, de muzikant, de kunstenaar, de volstrekt unieke, creatieve geest die weigerde volwassen te worden. In 2016 zou Herman Brood 70 jaar zijn geworden. Het stuk werd geschreven door Bart Chabot in samenwerking met Xandra Brood. Een voorstelling waarin hits als Saturday Night, My Way en Never Be Clever voorbij komen, live gespeeld door een band onder leiding van Jan Rot.

Philippe is een steenrijke verlamde man uit de elitekringen van Parijs. Hij wil graag een persoonlijk verzorger en Driss, een kleine crimineel uit de banlieus van Parijs, reageert op de vacature, maar alleen om afgewezen te worden en dan recht te hebben op een uitkering. Toch wordt hij aangenomen en dat zorgt er voor dat de levens van beide voorgoed veranderen. Philippe wordt uitgedaagd door het lef en de keiharde overlevingsdrift van Driss en hij betreedt een wereld die totaal niet op de zijne lijkt.
Driss is de onconventionele verzorger die Philippe als gewone man tegemoet treed, en niet als zieke en zielige patiënt. De mannen zoeken samen naar spanning en avontuur en dagen elkaar uit. Tussen de twee tegenpolen groeit een bijzondere vriendschap, die even kwetsbaar als ontroerend is.

INTOUCHABLES

SENF- Regie: Peter de Baan

KERST KOMT ALTIJD CONCERT

Het intieme Kerst komt altijd concert met het Phion en de Nederlandse Reisopera!

Zangers: Kelly God, Humphrey Campbell, Pleun Bierbooms en 8 studenten van Codarts

Wilmink Theater - Regie: Abel Leemans

Yuri moet van z’n moeder naar de bibliotheek. Heeft hij helemaal geen zin in. Dan opent hij een boek, ‘De brief voor de Koning’ van Tonke Dragt. En plotseling springen uit de bladzijden ridders, kastelen, jonkvrouwen, gemene spionnen en raadselachtige kluizenaars. Zo beleeft Yuri het verhaal van de jonge Tiuri die een nacht moet doorbrengen in een kerker voordat hij tot ridder zal worden geslagen. Maar dan dient zich een vreemdeling aan met een geheimzinnige opdracht. Hij moet een brief brengen naar de Koning van Unauwen. Een brief waar de wereldvrede van afhangt. Wat doet hij? Kiest hij voor de riddertitel of voor het belang van de mensheid? En dat laatste is een avontuur niet zonder gevaar...

BRIEF VOOR DE KONING

Homemade Productions - Regie: Dick v/d Heuvel